Szeretettel köszöntünk minden látogatót térségünk bemutatkozó oldalain!
  A táj, Kemenesalja és a vele elválaszthatatlanul összefonódó Marcal melléke Nyugat-Dunántúl legszebb vidékei közé tartozik. Nyugat-északnyugat felől a Kemeneshát erdőkkel, legelőkkel ékes dombvonulata határolja. Lankás lejtőin ősi idők óta szőlők díszlenek, peremén apró falvak sorakoznak, melyeknek utcái hangulatos kastélyokat, öreg kúriákat rejtenek.
  A mindenütt érezhető történelmi múlt mellett irodalmi emlékekben is gazdag a vidék, Berzsenyi, Dukai Takách, Petőfi és Weöres szellemét őrzik a falvak, a szőlőhegyek öreg gyümölcsfái és borospincéi.
  Kistájunk nevezetességei -többek között- a vulkanikus szigethegyek, a Balaton-felvidéki bazaltvulkánok távolba szakadt testvérei. A Ság-hegy, a Kissomlyó és a kicsit messzebb, keleti irányban kéklő Somló a táj meghatározó pontjai. Az egykori bazaltbányájáról, borairól és a Kráter-hangversenyekről ismertté vált Ság-hegy egyben természetvédelmi terület is, geológiai, botanikai és régészeti értékekkel. Különleges tájképi szépsége ideális kirándulóhellyé tette.
  Térségünk központja Celldömölk, a fejlődő-szépülő város, amely egykor mint vallási központ és nevezetes búcsújáróhely vált híressé, később, a 19. század fordulóján vasúti csomópontá vált, az utóbbi időkben pedig főként különböző kulturális- és sportrendezvényei teszik ismertté a nevét.
  A pihenni, üdülni vágyóknak érdemes meglátogatniuk termálfürdőinket, Borgátán és Mesteriben, illetve a nemrég megnyílt celldömölki Vulkán fürdőt.
  Kelet felé a Kemenesalja lankásan ereszkedő dombhullámai a Marcal árterének síkjába olvadnak át. A Vas és Veszprém megye határát is képező folyó melléke már valódi kisalföldi táj, rétekkel, legelőkkel, nyárfákkal kísért, szelíden folydogáló patakokkal, a folyó mentén kanyargó országutakra gyöngysorként felfűzött kis falvakkal.
  Bízunk benne, hogy honlapunk segíteni fog minél szélesebb körben megismertetni Kemenesalját és a Marcalmentét, az itt élő embereknek pedig segít egymásra találni, és idővel egyfajta "térségi információs központtá", portállá válhat. Oldalainkat folyamatosan szerkesztjük és bővítjük, bízunk benne, hogy az idő haladtával egyre több hasznos információt tudunk nyújtani.